Con el patrocinio de:

CaixaBank i EDP reforcen la seva aliança amb l’objectiu de sumar 100.000 noves instal·lacions fotovoltaiques fins al 2025

Aquesta xifra permetria evitar l'emissió de 150.000 tones de CO2 i estalviar 80 milions en la factura elèctrica de particulars

Comparte el artículo:

CaixaBank, primer banc d’Espanya, i EDP, líder mundial en energies renovables, han reforçat el seu acord de col·laboració per impulsar la instal·lació de solucions d’estalvi energètic i sostenibilitat en les llars.

Les dues companyies han estat pioneres en aquest àmbit amb la creació, el 2021, d’un paquet comercial enfocat en instal·lacions fotovoltaiques, avalat per l’experiència i la tecnologia d’EDP, amb finançament en condicions avantatjoses, amb tres mesos de carència (és a dir, no es comença a pagar fins a transcorreguts tres mesos des de la instal·lació). La comercialització es fa online a través de Wivai. El client pot seleccionar directament el producte i elegir si desitja finançar-lo en quotes de fins a 120 mesos entre el 0% i el 3% TAE. Els clients de CaixaBank tenen accés al finançament de manera immediata a través del seu gestor.

La bona acollida en el mercat de la proposta de CaixaBank i EDP, en un context, a més, en què l’eficiència energètica s’ha convertit en una qüestió clau, ha contribuït a què les dues companyies hagin decidit potenciar la seva aliança en aquest àmbit. La col·laboració es plasma, per un costat, en el reforç de l’activitat comercial durant els propers mesos, en el marc del rellançament de la gamma de solucions per a la llar ‘MyHome’ de CaixaBank, i, d’altra banda, en l’ampliació de l’oferta de productes vinculats a la sostenibilitat per a habitatges particulars, amb noves propostes complementàries als panells solars.

La primera iniciativa pel que fa a nous productes és la creació d’un nou paquet comercial per a la instal·lació de bateries d’acumulació d’energia, cosa que facilita emmagatzemar l’energia solar captada amb les hores de llum per utilitzar-la durant la nit. La previsió de CaixaBank i EDP és que prop d’un 20% dels clients que instal·len panells solars en el seu habitatge decideixin incorporar també bateries d’acumulació. El producte ja eds pot contractar a través de Wivai.

Líders en el foment de solucions de sostenibilitat per a la llar

L’acord de CaixaBank i EDP posiciona a les dues companyies com a líders en Espanya en l’àmbit de les instal·lacions fotovoltaiques per a l’autoconsum en habitatges particulars i com a referent sectorial pel que fa al foment de solucions de sostenibilitat per a les llars.

Per a Juan Alcaraz, director general de Negoci de CaixaBank, “aquest acord ens permet facilitar l’accés de forma massiva a l’energia renovable, amb una fórmula comercial senzilla, finançament molt accessible i productes amb potencial per donar suport de forma molt significativa a la transició cap a un model energètic més eficient i sostenible. Tenim l’aspiració de ser els que liderin a Espanya aquest canvi i el posin a l’abast de totes les persones que vulguin contribuir-hi”.

Vera Pinto Pereira, consellera delegada de l’àrea comercial del Grup EDP, assenyala: “La generació distribuïda és essencial per accelerar la transició energètica. El seu creixement està sent imparable gràcies a la facilitat perquè les famílies produeixin la seva pròpia energia renovable i als importants estalvis que genera en les seves factures. Aquesta aliança amb CaixaBank contribuirà encara més a un increment en la producció i consum d’energia més eficient i verda en les llars espanyoles”.

Contribuir a frenar l’emissió de CO2 i a l’estalvi en la factura elèctrica

Gràcies a aquest acord, CaixaBank i EDP aspiren a la posada en marxa fins al 2025 de 100.000 instal·lacions fototovoltaiques d’autoconsum. La xifra equival a la plantació de 9 milions d’arbres i suposaria evitar l’emissió de 150.000 tones de CO2.

També facilitaria un estalvi estimat de 80 milions d’euros en les factures d’electricitat de les persones que instal·lin aquests equips. La posada en marxa d’una instal·lació fotovoltaica per a autoconsum en un habitatge genera un estalvi anual en el consum elèctric que pot assolir fins al 50%. A més, els clients poden beneficiar-se de més avantatges, com la compensació d’excedents, per la qual es rep un descompte en la factura per l’energia que es genera i no es consumeix. Igualment, segons el municipi on instal·lin els panells, es pot optar a subvencions i bonificacions d’impostos que cobreixen fins al 35% del cost de la instal·lació.

CaixaBank: impuls i ajuda a la transició energètica

La sostenibilitat és un dels tres pilars del Pla Estratègic de CaixaBank 2022-2024, en el que s’estableixen tres ambicions: impulsar la transició sostenible de les empreses i la societat, liderar l’impacte social positiu i afavorir la inclusió financera, així com promoure una cultura responsable sent referents en governança.

La iniciativa és dins el marc d’actuació de CaixaBank amb la transició energètica. L’entitat financera ha fixat un seguit de compromisos, entre els quals hi ha mobilitzar 64.000 milions d’euros en finances sostenibles fins al 2024 a través de solucions i productes per a particulars i empreses. El foment de l’autoconsum energètic reforça el compromís de l’entitat en la seva  lluita contra contra el canvi climàtic i l’impuls de la sostenibilitat entre els clients i la societat en general, al facilitar l’accés a finançament per a l’ús d’una font d’energia renovable no contaminant, amb un impacte beneficiós per a l’entorn i el planeta.

Els panells fotovoltaics tenen una capacitat de producció que va des dels 1,8 kWp fins a 15 kWp, gràcies als quals els clients poden generar entre 2.700 kWh i 22.500 kWh anuals. El preu mitjà de la instal·lació, en funció del nombre de panells, se situa en uns 7.000 euros. Els panells solars tenen, a més, una garantia de 12 anys i una potència de producció assegurada per a 25 anys. A més, les persones que s’adhereixin a aquestes solucions tindran un servei d’atenció preferent i exclusiu facilitat per EDP.

CaixaBank és una companyia líder en sostenibilitat, gestió mediambiental i canvi climàtic, amb reconeixements com la inclusió en l’‘A List’ de CDP en l’edició 2021. L’entitat ha estat l’únic banc espanyol a aconseguir aquesta fita.

Igualment, CaixaBank forma part del Dow Jones Sustainability Index com un dels bancs més sostenibles del món.

Un pas ferm en l’estratègia d’EDP

EDP és un grup energètic internacional líder en creació de valor, innovació i sostenibilitat. Forma part dels Dow Jones Sustainability Indexes (World i STOXX) i és a més líder mundial en energia renovable.

A Espanya, on el Grup EDP dona feina de manera directa a més de 1.550 persones, és referent en el mercat energètic, present en la generació, amb gairebé 5.000 MW de potència instal·lada, 1,3 milions de punts de subministrament en distribució i una cartera de comercialització a clients empresarials d’energia elèctrica, gas natural i serveis amb un consum de més de 17 TWh/any.

L’aliança amb CaixaBank s’emmarca en el Pla Estratègic d’EDP per al període 2021-2025, que preveu inversions per valor de 24.000 milions d’euros en els seus tres eixos principals d’acció: creixement en energies renovables, flexibilitat i intel·ligència de les xarxes de distribució elèctrica i l’aposta per dissenyar i oferir les solucions més innovadores als seus clients. Aquest ambiciós pla contribueix a l’objectiu d’EDP de ser 100% renovable el 2030.

Sobre Wivai

Wivai és un select place de comerç electrònic especialitzat a oferir una selecció de novetats destacades pel seu alt component en innovació i el seu disseny en tecnologia, llar, mobilitat, protecció, viatges, esport i oci.

Qualsevol interessat pot consultar online l’oferta disponible, comprar un producte o contractar un servei i accedir a finançament còmode i senzill ofert per CaixaBank. Els clients reben la compra directament al seu domicili.

Wivai forma part de les iniciatives llançades per CaixaBank i la seva filial de mitjans de pagament i finançament al consum CaixaBank Payments & Consumer.

Noticias Relacionadas