Ubach participa a la celebració del Dia d’Andorra a Portugal

La ministra s'ha trobat amb el seu homòleg portuguès i amb el secretari executiu de la Comunitat de Països de Llengua Portuguesa

Comparte el artículo:

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, s’ha desplaçat a Lisboa amb motiu de la celebració del Dia Nacional d’Andorra a Lisboa, on s’ha trobat amb el seu homòleg portuguès, João Gomes Cravinho, així com amb el secretari executiu de la Comunitat de Països de Llengua Portuguesa (CPLP), Zacarias da Costa, segons informa l’executiu en un comunicat. Al vespre la ministra assistirà al recital poètic, organitzat per l’Ambaixada de Portugal a Andorra, protagonitzat pel cantautor Lluís Cartes que acompanyat pels músics Oriol Vilella i Albert Freixas oferirà un recital de poemes de poetes de llengua catalana, francesa, castellana, anglesa i portuguesa inclosos en el seu projecte «Poetes».

En aquest sentit, la jornada de treball de la titular d’Afers Exteriors ha començat amb la trobada mantinguda amb da Costa amb el qual a tractat aspectes relacionats amb la participació dels països observadors associats a la CPLP i les accions que aquest organisme està duent a terme en l’àmbit cultural i de promoció difusió de la llengua portuguesa. Per això, segons assenyala Govern, ambdós han acordat impulsar la cooperació i s’han instat a explorar possibles projectes i iniciatives de divulgació cultural. En aquest sentit, Andorra és membre observador associat de la Comunitat de Països de Llengua Portuguesa des del juliol de 2018 i, com a membre observador, va reafirmar el seu compromís en la cooperació per a la promoció de la cultura dels països lusòfons i de la llengua portuguesa.

Pel que fa a la trobada amb el seu homòleg, Gomes Cravinho, han tractat diversos àmbits de cooperació, dels acords i convenis en curs. A més, durant la trobada, han celebrat la imminent obertura del Consolat general portuguès a Andorra, prevista per a principis del 2023. Ubach ha explicat al ministre portuguès l’estat de les negociacions per a l’Acord d’associació amb la UE i el calendari previst per als pròxims mesos. Alhora han tractat l’avançament en la cooperació en l’àmbit educatiu així com aspectes de col·laboració a escala econòmica i mediambiental i han compartit l’actualitat socioeconòmica global i les repercussions del conflicte bèl·lic a Ucraïna.

Noticias Relacionadas