Con el patrocinio de:

El Consell d’Administració de CaixaBank es reuneix a Lisboa per primera vegada des de la fusió amb Bankia

El màxim òrgan decisori del Grup reforça el compromís de CaixaBank amb el creixement del portuguès BPI en el marc del nou Pla Estratègic del Grup

Comparte el artículo:

El Consell d’Administració de CaixaBank s’ha reunit a Lisboa per primera vegada des de la fusió amb Bankia, reforçant així el seu compromís amb el creixement de Banco BPI en el marc del nou Pla Estratègic del Grup. Es tracta de la segona vegada que el màxim òrgan decisori de CaixaBank es reuneix en la capital lusitana des que BPI va entrar a formar part del Grup CaixaBank, l’any 2017.

D’aquesta manera, CaixaBank mostra la seva aposta pel banc portuguès, la quarta entitat més gran del país amb 41.400 milions d’euros en actius i quotes de mercat de l’11,1% en crèdit brut i de l’11,4% en dipòsits de clients.

Durant la visita, els membres del Consell d’Administració de CaixaBank han tingut ocasió de reunir-se amb el Consell d’Administració de BPI, amb el qual comparteixen dos representants, Fernando Ulrich, president de BPI i conseller de CaixaBank, i Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank i conseller de BPI.

Els consellers de CaixaBank també han pogut conèixer de primera mà els plans de BPI, el conseller delegat del qual és João Pedro Oliveira e Costa, i l’estratègia que està desenvolupant l’entitat per continuar creixent en el mercat portuguès i ajudant als seus clients i a l’economia i la societat portugueses.

José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, ha destacat la importància que té BPI per al Grup CaixaBank: “Banco BPI és un actiu primordial per al Grup, no només des del punt de vista financer, també per la professionalitat i compromís dels seus equips. És un exemple per a tot el banc, perquè compta amb els millors ràtios de qualitat i la millor reputació del mercat portuguès. Volem aprofitar aquesta ocasió per felicitar l’equip de BPI per la seva trajectòria d’èxit i per la seva motivació i alineament amb el Grup CaixaBank, donant suport en tot moment el lideratge de l’entitat en la Península Ibèrica”.

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, ha mostrat la seva satisfacció per l’evolució de la filial portuguesa: “BPI està inmers en un cercle virtuós, creixent en ingressos i en quotes de mercat, i millorant en eficiència any rere any, la qual cosa li permet invertir cada dia més en una millor oferta de productes i serveis, i accelerar, al mateix temps, el seu creixement. Estem convençuts que, amb el suport financer, comercial i operatiu de CaixaBank, sumats al compromís, professionalitat i talent de l’excel·lent equip que conforma Banco BPI, l’entitat seguirà per aquest camí en els pròxims anys”.

El nou Pla estratègic 2022-2024 estableix per a BPI un objectiu d’increment del 9% (TACC o taxa de creixement anual composta) en ingressos, i del 9% (TACC) d’estalvi a llarg termini, així com un increment del RoTE per sobre del 12% l’any 2024, i una millora de la ràtio d’eficiència core per sota del 48% l’any 2024.

En els cinc anys transcorreguts des que forma part del Grup CaixaBank, BPI ha passat de ser el cinquè al quart banc més gran del país amb un increment del seu volum de negoci d’un 5% TACC, i amb un creixement de quotes de mercat, com la de crèdit, que ha avançat des del 9% fins a l’11,1%, la de préstecs a empreses, des del 7,8% al 10,6%, o la d’hipoteques, de l’11% al 13,1%. Per la seva banda, la ràtio d’eficiència core va millorar al passar del 64,8% al 54,2% (prop d’11 punts percentuals) i la ràtio de morositat des del 5,1% al 2,3% (prop de 3 punts percentuals), col·locant-se molt per sota de la del sector a Portugal, que se situa en el 4%.

Noticias Relacionadas