El congrés “Saramago e Transiberismo” aborda la noció del transiberisme a l’obra de José Saramago

Experts en l’obra de l’escriptor portuguès es citen del 9 a l’11 de març, a la Biblioteca Jaume Fuster (Barcelona)

Comparte el artículo:

Els dies 9, 10 i 11 de març, a la Biblioteca Jaume Fuster (Barcelona), tindrà lloc el congrés “Saramago e Transiberismo”, que tractarà al voltant la idea que el novel·lista José Saramago inclou al seu llibre A Jangada de Pedra. Segons l’autor, la Península Ibèrica no pot interpretar-se fora de les seves relacions històriques i, com a tal, ha de mantenir un vincle constant amb l’Amèrica Llatina, l’Àfrica i la resta de territoris on hi ha una presència cultural ibèrica.

La jornada del 9 de març començarà a les 18.30 h amb unes paraules de benvinguda de, entre d’altres autoritats, Joan Subirats, ministre d’Universitats i catedràtic de ciència política de la UAB; Francisco Ribeiro, ambaixador de Portugal a Espanya; i Javier Lafuente, rector de la UAB. Tot seguit, Carlos Reis, comissari per al centenari de l’escriptor, pronunciarà la conferència inaugural, titulada “La utopia transiberista de José Saramago”. La jornada finalitzarà amb la taula rodona “Saramago i el desconcentrament de la mirada”, que serà moderada per Pilar del Río, presidenta de la Fundació José Saramago, i que comptarà amb la participació de Laura Restrepo, escriptora colombiana; Raquel Ribeiro, periodista i professora universitària; i Francesc Ponsa, professor de la UPF.

Els dies 10 i 11 de març, el congrés continuarà amb conferències, tertúlies i taules rodones la vida i l’obra de Saramago a càrrec de diferents acadèmics i experts en la matèria.

Aquest congrés està organitzat per la UABBiblioteques de Barcelona, el Camões – Instituto da Cooperação e da Língua, la Cátedra José Saramago i la Fundació José Saramago i coincideix amb l’any del centenari del naixement de José Saramago (Azinhaga, Portugal, 1922 – Tías, Illes Canàries, 2010).

Programa (Català)

Programa (Português)

Noticias Relacionadas

A hora da Liberdade

Agora que estamos a poucas horas (mais precisamente sete) do dia em que comemoramos os cinquenta anos da Revolução dos Cravos está na altura de