Con el patrocinio de:

CaixaBank i ENISA guardonen les start-ups més innovadores d’Espanya i Portugal amb els Premis EmprènXXI

Des del 26 d'octubre fins al 5 de desembre, les empreses de base tecnològica amb seu a Espanya o Portugal amb menys de tres anys d'activitat poden presentar la seva candidatura

Comparte el artículo:

CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors, i el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través d’ENISA, convoquen la 16a edició dels Premis EmprènXXI, guardons de referència a l’ecosistema emprenedor.

Les empreses de base tecnològica amb seu a Espanya o Portugal amb menys de tres anys d’activitat poden presentar la seva candidatura a través del web www.emprendedorxxi.es des del 26 d’octubre fins al 5 de desembre.

En aquesta edició, es lliuraran 19 guardons a nivell territorial a les empreses de nova creació amb major impacte en el seu territori: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i Illes). En aquesta fase, els guanyadors rebran un premi en metàl·lic de 6.000 euros.

En paral·lel, es premiarà les empreses, de qualsevol territori, que ofereixin les millors solucions a alguns dels reptes actuals per a l’entitat i per a la societat en general. Les empreses seleccionades per aquesta categoria obtindran un premi en metàl·lic de 20.000 euros. En total, s’han definit un total de 6 reptes:

  • La transformació digital i tecnològica del sector financer: Solucions innovadores que aportin valor a l’oferta de productes i serveis del sector financer (banca i assegurances).
  • Ciutats més sostenibles, segures, connectades i adaptades: Dirigit a empreses que plantegin solucions per fer que les ciutats i pobles on vivim siguin més sostenibles, segurs, connectats i amb mobilitat adaptada.
  • PlanetaXXI. La sostenibilitat mediambiental, un planeta millor per a les noves generacions: Aquest repte busca propostes innovadores que ajudin a trobar la millor solució per a un estil de vida menys agressiu amb els recursos naturals.
  • Assegurar l’envelliment actiu i una vida llarga i sana a través de la tecnologia: Aquest repte es dirigeix a sectors com el agetech, ciències de la vida, e-health, mobilitat reduïda, turisme sènior, esport, fitness… En definitiva, es tracta d’innovar en tot allò que ajudi a millorar la salut dels ciutadans a través de la tecnologia.
  • Transformació digital i innovació en el sector agroalimentari: Solucions tecnològiques relacionades amb la indústria agroalimentària per establir una producció més eficient, efectiva, sostenible i saludable.
  • Digitalització, nous models de negoci i reactivació del sector hoteler, restauració, turisme i oci: Solucions que ajudin a la reactivació del sector, així com nous models de negoci innovadors i solucions que contribueixin a la seva digitalització.

Els guardons compten amb el suport de diferents àrees de negoci i divisions de CaixaBank: AgroBank, CaixaBank Digital Business, CaixaBank Payments & Consumer, Zone2boost, Imagin, MicroBank, VidaCaixa, Banca d’Empreses, CaixaBank Hotels&Tourism, Banca Privada, Banca de Particulars, Banca Negocis i CaixaBank Sèniors.

A més, només per presentar la seva candidatura als Premis EmprènXXI, les empreses participants tindran accés a sessions formatives online sobre algunes de les principals temàtiques d’interès per a les start-ups.

Per la seva part, ENISA ofereix als qui participin en aquests Premis la possibilitat d’accedir al seu finançament dirigit a l’emprenedoria innovadora, a través del préstec participatiu, mitjançant les seves diferents línies de finançament: Joves Emprenedors, Emprenedors i Creixement, AgroInnpulso i Emprenedores Digitals.

Formació internacional

En aquesta edició es donaran dos accèssits que tindran una dotació de 10.000 euros cadascun. El premi Impacte Social es lliurarà a l’empresa amb major influència positiva a la societat i el premi Deep Tech a la innovació tecnològica més disruptiva.

Per la seva part, la convocatòria compta amb el suport i col·laboració d’entitats internacionals com l’Ambaixada d’Israel a Espanya, i la Agência Nacional da Inovaçao de Portugal, que lliuraran també dos accèssits a la innovació.

A més dels premis en metàl·lic, tant els qui guanyin a nivell territorial com les empreses guanyadores i una finalista de cadascuna de les categories plantejades com a reptes i els qui guanyin els accèssits també tindran accés a un programa de formació internacional. Es tracta d’una formació especialment dissenyada per start-ups amb alt potencial de creixement, Moonshot Thinking for entrepreneurs, i està impartit per ESADE i experts de Silicon Valley. La seva realització combina sessions formatives amb l’experiència de visitar algun dels principals hubs d’innovació del món.

Les persones seleccionades per participar en la formació també tindran l’oportunitat d’estar en els Investors Day EmprènXXI, jornades on mantindran contacte amb inversors i empreses amb interès de col·laborar amb l’ecosistema emprenedor.

A més, les start-ups guardonades també formaran part de la comunitat AlumniXXI, que és un punt de trobada per a l’intercanvi de coneixements, idees i experiències entre els fundadors i fundadores de les empreses premiades al llarg de la història dels Premis EmprènXXI. Es tracta d’una iniciativa que combina una comunitat virtual i trobades presencials que ajuda a reforçar vincles i crear sinergies entre els qui hagin estat premiats i l’ecosistema emprenedor i de la innovació.

D’altra banda, les persones participants també podran prendre part en el programa d’innovació oberta DayOne Open Innovation Program per a desenvolupar pilots amb el grup CaixaBank.

Des de la seva creació el 2007, el programa ha invertit 7,5 milions d’euros en premis en metàl·lic i accions d’acompanyament, que han beneficiat a més de 465 empreses.

Sobre DayOne

DayOne és la divisió de CaixaBank especialitzada en serveis financers creats per a acompanyar start-ups i scale-ups en totes les seves fases, des de la seva etapa de creixement i cerca de finançament, fins a la seva consolidació. A més, també disposa d’una línia de serveis dirigida a inversors interessats en destinar fons a empreses innovadores en les seves fases inicials.

D’aquesta manera, CaixaBank potencia la seva estratègia d’oferir un model de banca especialitzada per segments, totalment ajustada a les necessitats de cada perfil de client.

Des de DayOne es dona suport i s’acompanya tant empreses joves innovadores que es troben en els seus primers anys d’activitat com aquelles que, gràcies a la tecnologia, tenen un ràpid desenvolupament.

Actualment, DayOne compta amb espais físics a Barcelona, Madrid, València, Saragossa, Bilbao i Màlaga i una cartera de clients a Múrcia. Els centres DayOne estan concebuts com hubs per a la trobada del talent i del capital. La seva principal funció és servir de punt de reunió entre les i els fundadors d’empreses tecnològiques, els socis que els ajudin a fer créixer el seu negoci i els inversors interessats en empreses innovadores amb potencial de creixement. Per a contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement, l’entitat llança cada any, al costat d’ENISA, des de la seva creació l’any 2007 els Premis EmprènXXI. Aquests guardons s’han convertit en un reconeixement consolidat en el territori i de referència per a start-ups d’Espanya i Portugal. A més, compta amb un programa d’innovació oberta per a donar suport a les start-ups denominat DayOne Open Innovation Program.

Sobre ENISA

La Empresa Nacional de Innovación és una societat pública dependent de la Dirección General de Industria y de la PYME (Secretaría General de Industria y PYME del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo) que des de 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes, així com per emprenedors i emprenedores.

L’univers d’empreses que es dirigeixen a ENISA buscant finançament per al seu projecte empresarial és molt ampli, amb presència a tots els sectors i a totes les comunitats autònomes.

Els préstecs participatius d’ENISA no exigeixen més garanties que les del propi projecte empresarial i un equip gestor solvent, amb imports d’entre 25.000 i 1,5 M d’euros.

La cartera històrica d’ENISA supera els 7.800 préstecs destinats a prop de 6.700 empreses per un import de més de 1.190 milions d’euros.

Noticias Relacionadas