Con el patrocinio de:

CaixaBank i ENISA convoquen els Premis EmprenedorXXI per guardonar les start-ups més innovadores d’Espanya i Portugal

Arrenca la 15a edició de la convocatòria per a emprenedors amb més trajectòria

Comparte el artículo:

CaixaBank obre dues noves convocatòries per donar suport al desenvolupament de les start-ups d’Espanya i Portugal i fomentar el creixement de l’ecosistema emprenedor i la creació de projectes innovadors en àmbits relacionats amb els serveis i l’activitat de l’entitat.

D’una banda, s’obre la convocatòria pels Premis EmprenedorXXI, una convocatòria de referència en l’ecosistema emprenedor que enguany arriba a la seva 15a edició. Els guardons estan impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors, i són coatorgats pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través d’ENISA. Des de la seva creació l’any 2007, el programa ha invertit 6,7 milions d’euros en premis en metàl·lic i accions d’acompanyament, que han beneficiat a més de 394 empreses.

Des del 2 de novembre fins al 3 de desembre, les empreses de base tecnològica amb seu a la península ibèrica i amb menys de tres anys d’activitat poden presentar la seva candidatura a través de la web www.emprendedorxxi.es.

Un guanyador per CC.AA. i 6 seleccionats per àmbit temàtic

En aquesta edició, es lliuraran 19 guardons a nivell territorial a les empreses de nova creació amb més impacte en el seu territori: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i Illes). En aquesta fase, els guanyadors rebran un premi en metàl·lic de 6.000 euros.

En paral·lel, es premiarà a les empreses, de qualsevol territori, que ofereixin les millors solucions a alguns dels reptes actuals per l’entitat i per la societat en general. Les empreses seleccionades per aquesta categoria obtindran un premi en metàl·lic de 25.000 euros. En total, s’han definit un total de 6 reptes:

-Banca XXI. La transformació digital i tecnològica del sector financer: Solucions innovadores que aportin valor a l’oferta de productes i serveis del sector financer (banca i assegurances).

-Ciutat XXI. Ciutats més sostenibles, segures, connectades i adaptades: Dirigit a empreses que plantegin solucions per fer que les ciutats i pobles on vivim siguin més sostenibles, segurs, connectats i amb mobilitat adaptada.

-Planeta XXI. La sostenibilitat mediambiental, un planeta millor per les noves generacions: Aquest repte busca propostes innovadores que ajudin a trobar la millor solució per a un estil de vida menys agressiu amb els recursos naturals.

-Salut XXI. Assegurar l’envelliment actiu i una vida llarga i sana a través de la tecnologia: Aquest repte es dirigeix a sectors com l’agetech, ciències de la vida, e-health, mobilitat reduïda, turisme sènior, esport, fitness… En definitiva, es tracta d’innovar en tot allò que ajudi a millorar la salut dels ciutadans a través de la tecnologia.

-Llavor XXI. Transformació digital i innovació en el sector agroalimentari: Solucions tecnològiques relacionades amb la indústria agroalimentària per establir una producció més eficient, efectiva, sostenible i saludable.

-Viu XXI. Digitalització, nous models de negoci i reactivació del sector hoteler, restauració, turisme i oci: Solucions que ajudin a la reactivació del sector, així com nous models de negoci innovadors i solucions que contribueixin a la seva digitalització.

Els guardons compten amb el suport de diferents àrees de negoci i divisions de CaixaBank: AgroBank, CaixaBank Digital Business, CaixaBank Payments & Consumer, Zone2boost, Imagin, MicroBank, VidaCaixa, Banca d’Empreses, CaixaBank Hotels&Tourism, Banca Privada, Banca de Particulars, CaixaBank Sèniors i CaixaBank Negocis.

Per la seva part, ENISA ofereix als que participin en aquests Premis la possibilitat d’accedir al seu finançament dirigit a l’emprenedoria innovadora, a través del préstec participatiu, mitjançant les seves diferents línies de finançament: Joves Emprenedors, Emprenedors i Creixement, AgroInnpulso i Emprenedores digitals.

Premis en metàl·lic, formació internacional i contacte amb inversors i empreses

Amb motiu del 15è aniversari, es lliuraran dos accèssits especials que tindran una dotació de 15.000 euros cadascun. El premi Impacte Social es lliurarà a l’empresa amb més influència positiva en la societat i el premi Deep Tech, a la innovació tecnològica més disruptiva.

La convocatòria compta amb el suport i col·laboració d’entitats internacionals com l’Ambaixada d’Israel a Espanya, i l’Agência Nacional da Inovaçao de Portugal, que atorguen dos accèssits a la innovació.

A més dels premis en metàl·lic, tant els guanyadors territorials com els guanyadors i un finalista de cadascuna de les categories plantejades com a reptes i els guanyadors dels dos accèssits especials amb motiu del 15 aniversari també tindran accés a un programa de formació internacional. Es tracta d’una formació especialment dissenyada per start-ups amb alt potencial de creixement, Moonshot Thinking for entrepreneurs, i està impartit per ESADE i experts de Silicon Valley. La seva realització combina sessions formatives amb l’experiència de visitar algun dels principals hubs d’innovació del món.

Els seleccionats per participar en la formació també tindran l’oportunitat d’estar en l’Investors Day EmprenedorXXI, jornada on mantindran contacte amb inversors i empreses amb interès de col·laborar amb l’ecosistema emprenedor.

Com a novetat, els Premis EmprenedorXXI incorporen un premi per a totes les empreses que presentin la seva candidatura: tindran accés a tres sessions formatives en format webinar sobre alguns dels temes clau per a emprenedors: finançament, storytelling i cultura i lideratge. Aquestes sessions tindran lloc entre els mesos de desembre i febrer.

DayOne Open Innovation Program: programa d’innovació oberta

D’altra banda, CaixaBank posa en marxa la segona edició del programa d’innovació oberta DayOne Open Innovation Program. Amb aquesta iniciativa, es pretén acostar l’ecosistema emprenedor a les diferents àrees de negoci de l’entitat i col·laborar per la solució de reptes de negoci enfocats a temes com reinventar el procés de subscripció en les assegurances de vida, lluitar contra la fragilitat en l’àmbit sènior o la transformació sostenible del sector agroalimentari.

La inscripció en el programa està restringida a les start-ups que han participat en edicions anteriors dels Premis EmprenedorXXI i clients de CaixaBank DayOne.

Les empreses seleccionades treballaran durant un període d’entre tres i sis mesos amb els equips d’AgroBank (sector agrari i agroalimentari), VidaCaixa (filial asseguradora de CaixaBank) i CaixaBank Sènior (productes i serveis financers per a la tercera edat).

Sobre CaixaBank DayOne

DayOne és la divisió de CaixaBank especialitzada en serveis financers creats per acompanyar a start-ups i scale-ups en totes les seves fases, des de la seva etapa de creixement i cerca de finançament, fins a la seva consolidació. A més, també disposa d’una línia de serveis dirigida a inversors interessats a destinar fons a empreses innovadores en les seves fases inicials.

D’aquesta manera, CaixaBank potencia la seva estratègia d’oferir un model de banca especialitzada per segments, totalment ajustada a les necessitats de cada perfil de client.

Des de DayOne, se secunda i acompanya tant a empreses joves innovadores que es troben en els seus primers anys d’activitat com a aquelles que, gràcies a la tecnologia, tenen un ràpid desenvolupament.

Actualment, DayOne compta amb espais físics a Barcelona, Madrid i València i té gestors de negoci a Bilbao i Màlaga. Els centres DayOne estan concebuts com a hubs per a la trobada del talent i del capital. La seva principal funció és servir de punt de reunió entre els fundadors d’empreses tecnològiques, els socis que els ajudin a fer créixer el seu negoci i els inversors interessats en empreses innovadores amb potencial de creixement. Per contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement, l’entitat llança cada any des de la seva creació el 2007 els Premis EmprenedorXXI. Aquests guardons s’han convertit en un reconeixement consolidat en el territori i de referència per a start-ups d’Espanya i Portugal.

Sobre ENISA

L’Empresa Nacional d’Innovació és una societat pública dependent de la Direcció General d’Indústria i de la PIME (Secretaria General d’Indústria i PIME del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme) que des del 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes així com per emprenedors i emprenedores.

L’univers d’empreses que es dirigeixen a ENISA buscant finançament per al seu projecte empresarial és molt ampli, amb presència en tots els sectors i en totes les comunitats autònomes.

Els préstecs participatius d’ENISA no exigeixen més garanties que les del propi projecte empresarial i un equip gestor solvent, amb imports d’entre 25.000 i 1,5 M d’euros.

La cartera històrica d’ENISA supera els 7.500 préstecs destinats a més de 6.500 empreses per un import de més de 1.100 milions d’euros.

Noticias Relacionadas